Хидроизолация на основи

Хидроизолация на основи от Нова Билд

Хидроизолация на основи е една от жизненоважните практики в строителството на различен тип сгради. Независимо дали строите жилищна сграда, къща, обществено учреждение – изолирането на основите от влагата и водата е задължително, за да бъде експлоатацията на сградата добра дълго време! 

Нова Билд е фирма с дългогодишен опит в професионалната изолация на основи за къщи, на обществени сгради и жилищни такива. Фирмата използва качествени материали за хидроизолация на вашите основи и така ви гарантира стабилна конструкция на сградите, както и дългата им безпрепятствена употреба. 

Хидроизолация на основи – с какво се прави, защо и дали е задължителна?

По въпроса, дали хидроизолацията на вашите основи на сградата, е задължителна? – отговорът е определено ДА! Частите на вашата сграда разположени под земята непрекъснато са в досег до почвените слоеве. В тях има циркулация на подпочвени или дъждовни води, които са потенциална заплаха за основите на вашата сграда и разрушаването им след време. 

Подземната хидроизолация за основи постоянно е подложена и на натиска на подземните пластове почва, както и разместването им. Така тя има опасност от деформация, разпъване, свиване и прочие. Още на ниво проект сградите трябва да са осигурени за риска на подпочвените води и да се окаже нуждата от използването на хидроизолация за основите.

На първо място хидроизолация на основи е важно да се прави на здраво излята основа. Тоест бетона за основите трябва да има усилени характеристики по отношение на устойчивостта си срещу водата и влагата. Освен това хидроизолацията на основите трябва да се постави върху изключително гладка и тънка замазка (до 3см.) на циментова основа. 

В зависимост от това дали полагате изолация на основите от битум на рула, разливна замазка и други – зависи броя на слоевете и тяхната дебелина. За този тип хидроизолация на основи, която най-често е битумна, задължително е работните фуги по нея и по слоевете бетон да са уплътнени с ленти на PVC основа. До тук главно говорихме за изолация на основи, когато се строи сграда. Ако сградата е построена, но няма изолация на основите, тя може да бъде хидроизолирана допълнително външно и вътрешно, с помощта на битумни мушами, мазилка на битумна основа или пасти за обмазване. 

Изберете Нова Билд за безупречната си хидроизолация на основи независимо дали сега строите сградата си или вече сте я построили!

Най-качествените услуги на най-добри цени!