Хидроизолация на плоски покриви

Хидроизолация на плоски покриви от Нова Билд

Хидроизолация на плоски покриви е част от услугата по ремонта и ефикасното изграждане на покривите на разнообразни сгради. Как се прави изолацията от вода и влага на плоските покриви, какви са добрите материали за това? Коя е най-ефикасната хидроизолация за този тип покриви и защо? На всички тези въпроси могат да ви дадат отговор специалистите по ремонта на покриви и хидроизолиране на плоски покриви от Нова Билд! Професионалната услуга на фирмата предлага, както висококачествено изпълнение, така и използването на единствено и само най-качествени материали!

Хидроизолация на плоски покриви – как се прави най-добре с цел висока ефикасност?

Плоските покриви са много удачен вариант за сгради и помещения с неголеми размери. Те дават възможност за използването на покривното пространство, за озеленяване, терасиране и друг вид подобни цели. Изолацията от влага и вода на тези покриви трябва да е обаче безупречна, за да може експлоатацията им да е на ниво. 

Най-добрият и разбираемо малко по-скъп вариант да се хидроизолира един плосък покрив е над стоманената му плоча да се положи слой битумен грунд, да се постави паро и топло изолация, замазка за подаване на наклона да се направи, чрез армировка, отново да се намаже слой битумен грунд и чак тогава да се сложи хидроизолация от битум – поне 2 слоя! 

Разбира се има голямо значение дали хидроизолация на плоски покриви се прави на сгради, които са старо строителство или такива, които са новопостроени! Най-разпространената, използвана и ефективна хидроизолация за плосък покрив у нас е битумната. Можете да използвате и хидроизолации, които са под формата на замазка и са разтворими във вода. 

Хидроизолационната замазка за плоски покриви се използва най-широко за подобен тип покриви на жилищни сгради, докато за промишлените сгради и производствените халета с плоски покриви е добре да се използват хидроизолационни мембрани! Даденият ефикасен пример за изолация на плосък покрив от вода и влага в началото е валиден и за сградите старо строителство, както и за новите. Старите главно имат нужда от слои топлоизолация за покривната плоча. Пароизолация не е нужна понеже имаме под покривно пространство.  За новите сгради е нужна и топло и паро изолация!

Доверете се на Нова Билд за качествената и ефективна хидроизолация на плоски покриви сега и ще изпитате максималните ѝ ползи!

Най-качествените услуги на най-добри цени!