Хидроизолация на покриви

Хидроизолация на покриви от Нова Билд

Хидроизолация на покриви обикновено се налага най-вече, когато говорим за плосък тип покривно пространство. Понеже плоския покрив няма никакъв наклон, водата по него трябва да се отвежда адекватно с помощта, както на водосточна система от улуци, така и от изолацията на покрива. 

По покривите със скатове, покрити с различен тип керемиди, водата може да се стича. Това е реално възможно, понеже покрива има наклон в различна степен (60 градуса, 30, 15 и така нататък), но те също се изолират, за да се запази конструкцията им. Плоския покрив има наклон от билото до периферията не повече от само 5 градуса. Това е предпоставка за задържането на вода, което пък би увредило основата и конструкцията на покрива. 

Нова Билд предлага на клиентите си услугата по хидроизолация на покриви, за да могат дългосрочно да използват ефективно сградите си! Компанията залага на професионалното отношение към работата, на качествените материали за изпълнение и коректността към клиента!

Хидроизолация на покриви – изолация на плоски и скатни покриви

От хидроизолация имат нужда, както плоските покриви, така и покривите с различен брой скатове. При класическия скатен покрив с конструкция от дървени греди е добре да се положи изолационно фолио, слоеве от каменна или стъклена минерална вата за изолация на топлината, както и изолацията на покривните обшивки да е на ниво. 

Скатните покриви могат да се изолират от водата и влагата ефективно и с помощта на битумни самозалепващи се хидроизолации – най-малко 2 слоя! Дебелината на първия долен слой обикновено е до 3 милиметра, докато втория слой има минерална посипка отгоре си. Изолацията с битумните мембрани за скатни покриви значително олекотява конструкциите им и има много по-лесен монтаж. 

Хидроизолация на покриви с плоски характеристики отново се прави с помощта на битумна мембранна хидроизолация. Тя се залепва на повърхността на плоския покрив и има за цел да отведе водата по него от дъжда към наклона, където ще се стече и ще попадне в отводнителната му система. Много е важно битумните мембрани за плоски покриви да са устойчиви на влияния, като слънчевите лъчи; висока температура, която е виновник за свиване и разтягане; на паразити и растителни елементи; градушки; силни дъждове и ветрове. 

За плоски покриви и покритието им ползваме битумни мембрани, синтетични хидроизолационни мембрани – PVC и TPO, от полифенил FPO/TPO, CSPE или EPDM. Независимо дали се нуждаете от хидроизолация на покриви с плосък характер или скатни такива, доверете се на професионализма на Нова Билд в тази посока и изпитайте ползите му!

Най-качествените услуги на най-добри цени!