Хидроизолация на тераси и балкони

Хидроизолация на тераси и балкони от Нова Билд

Хидроизолация на тераси и балкони е важна част от услугите за хидроизолация на една сграда. Терасите и балконите обикновено са конструкции приличащи много на покривните конструкции. Една тераса или балкон могат да бъдат построени, като открити площадки над разнообразни сервизни помещения, над други основи, над гаражи и прочие. 

В районите, където климатът е топъл през по-голямата част от годината, терасите и балконите са често срещани. Те могат да увеличат пространството за живеене в жилището, да създадат кътове от зеленина на открито и все такива добри ползи за притежателите си. За да ползвате, обаче ефективно и качествено вашите тераси или балкони – нужно е да ги хидроизолирате задължително срещу капризите на времето и човешката експлоатация. За да го направите може да изберете професионалния екип на Нова Билд!

Хидроизолация на тераси и балкони – как трябва да се направи?

Върху качествата на една тераса или пък балкон влияят много фактори – те са отоплението или вентилирането на сградите наоколо, атмосферни влияния от рода на слънце, влага, дъжд, вятър. Още изгорелите газове в градовете и не на последно място човешката намеса. Пораженията, които понася вашата тераса или балкон, могат да стигнат до достигане на влага или вода в жилището ви. Особено, когато терасите са изградени над помещения които се отопляват и покритието на терасата е от керамични материали – колебанията на температурите в широк диапазон е много опасно, ако не хидроизолирате! 

Един балкон или тераса са подложени на голям натиск от големи по обем дъждовни води, както и натрупването на масивни снежни маси. Водата останала по терасата замръзва и се размразява – така покритието и основата и се рушат.

За качествена хидроизолация на тераси и балкони е задължително да им се направи двойно изолиране. Много е важно и изолацията на отводнителната система на терасата да е на ниво, както и тази на връзките със стените на сградата и бордовете. 

Освен хидроизолация на една тераса или балкон е нужно да се направи и изолация на топлината. Добрата изолация на подобен род помещения се прави след запълване на неравностите, грундиране на повърхността, полагане на циментова замазка, отново грундиране с битумен грунд и полагане на финален слой от битумна мембрана. Правят се хоризонтални дренажи, полага се замазка от цимент с арматура в нея и се запечатва с хидроизолация на двукомпонентна основа. Фугите се уплътняват с PVC ленти и се полага втори слой хидроизолация от два компонента. В последствие се полагат и облицовъчните материали на терасата. 

Изберете качествена хидроизолация на тераси и балкони от Нова Билд и заложете на професионалното качество!

Най-качествените услуги на най-добри цени!