Измазване на комини

Измазване на комини от всякакъв тип

Измазване на комини е услуга, която се налага периодично на притежателите на къщи или различни по тип постройки и сгради. В зависимост, в какво състояние е вашият комин, може да се наложи неговото почистване, измазване или цялостно събаряне на външната част, за да бъде изграден изцяло наново. 

От доста години насам Нова Билд предлагат на клиентите си качествена услуга по измазване на комини и използват за целта само и единствено доказали се професионалисти и качествени материали. На първо място измазването на комините може да бъде частично или цялостно. Когато измазването се прави частично, единствено рушащите се части от замазката и мазилката се третират, за да се свържат отново добре с останалата част на измазания комин. Много е важно, обаче да се премахне добре старият, рушащ се слой на предишната мазилка и новата да стъпи на здрава основа (в голяма част от случаите на тухла). 

Измазване на комини – как се прави измазването, защо и дали е добре да измазвате комините си отвътре?

Главната причина в голяма част от случаите на рушаща се замазка при комините е липсата на спойка между разтвора от вар и цимент, и тухлите изграждащи тялото на комина. За да се постигне качествено и дълготрайно измазване на комини, много е важно да се използва качествен грунд! Така мазилката ще се спой здраво с тухления градеж на комина и няма да се разруши за кратки срокове. Естествено върху измазаният комин на покрива влияят фактори, като дъжд, сняг, вятър и други. До голяма степен вида на разтвора за измазване, изиграва важна роля в здравината на мазилката, когато говорим за атмосферни влияния!

Професионалистите на Нова Билд няма да ви залъгват, че измазване на комини трае няколко часа! Ако искате качествено грундиране и после измазване на комина – нужно е време грунда да дръпне добре и да изсъхне. Така мазилката ще хване безупречно в последствие. По отношение на вътрешното измазване на комина, то си има привърженици и хора отричащи тази практика. Реално погледнато, при градежа зида на комина, е добре той да бъде измазван между фугите, поне на всеки два реда. Така отвеждането на дима ще бъде по-добро и комина по-устойчив. Изберете качествено  измазване на комини от услугите на Нова Билд! То е важно за цялостната функционалност на покрива ви, за неговата здравина и за комфорта ви у дома.

Най-качествените услуги на най-добри цени!