Как да не ни измамят при ремонт на покрива

Как да не ни измамят при ремонт на покрива

Когато подхождаме към избор на оферта за ремонт и най-вече за ремонт на покрив, трябва да внимаваме, за каква сума се договаряме със строителните работници. Също и какъв договор подписваме, тъй като често се случва майстори да дописват договори на ръка. В тази статия ще ви помогнем да се ориентирате в това, какво е важно да знаем, когато избираме фирма за ремонт на покрива и как да избегнем измамите при този вид дейност.

Същността на последните измами с ремонт на покриви в България

Напоследък все по-чести стават измамите за ремонт на покрив. Мними майстори избират пенсионери, които са немощни или трудно подвижни и им предлагат примамливи оферти за услуги. Впоследствие покачват цената и ако тяхната жертва не плати, заплашват със саморазправа. Опарените са десетки, като бандитите от ремонтните измами обикалят по няколко къщи в село. Парадокс, че дори кмет на населено място е пострадал от измамниците.

Понякога измамниците водят със себе си юрист, на когото са платили, за да заплаши потърпевшите със съд. В цените на услугите също има уловка. Трябва да се внимава дали става въпрос за ремонт на квадратен метър или на количество работа, като например, на стряха от покрив, на улук, на стая и т.н.

Някои измамници, предлагащи „ремонт на покрив“, искат да получат достъп до банковите сметки на собствениците на жилища, в които извършват „ремонтите“ си, за да теглят пари от тях. Това не само не е разумно, но мъж по подобен начин е загубил 15 хил. лв., а по къщата му са сменени едва няколко улука.

Виж още:  Най-доброто време за ремонт на покрива

Съвети как да избегнем измамите с ремонт на покриви

Ето и няколко съвета за това, как да не ни излъжат при ремонт на покрива. Задължително трябва да четем внимателно договора, който подписваме, ако ни е предоставен такъв и договорената цена се вписва документално. Трябва да оставим копие от договора за себе си, за да може, ако попаднем на измама, да докажем какъв оригинал сме подписали.

Ако измамници ви оплетат в схема за ремонт на покрив и след това ви изнудват за пари, потърсете близките си. Те най-адекватно ще ви дадат съвет, как да постъпите. Ако нямате близки и приятели, на които да се обадите, потърсете помощ на телефон 112.

При съмнение за измама, може да потърсите агенцията за защита на потребителите. От там ще ви съдействат при проверка на договора с майсторите. Могат да издирят въпросните лица, да се свържат с тях и да уредят конфликта ви, според законодателството на Република България. А също ще ви дадат и съвет как да постъпите и как да действате във всеки един случай, в който се съмнявате за измама.

Причини да потърсите лицензирана бригада? Винаги търсете лицензирана бригада за ремонт на покриви или други строителни и ремонтни дейности във вашия дом и офис. Така ще се предпазите от нежелани дразги с работниците по ремонта. Когато бригадата е лицензирана, като нашата и предлага комплексно обслужване при покрив на ремонт, винаги можете да откажете или добавите услуга, да спрете ремонта на етап, който вас ви устройва или да ни наемете да доизградим конструкция, ако не сте доволни от предишните майстори.

Виж още:  Ремонт на покриви в София

С лицензирана фирма, каквато сме ние, може да изберете от богат набор от услуги, без да се притеснявате от изнудване, неспазване на договора и работа в сивия сектор.

Компаниите като нашата, работейки на светло, дават възможност за законово уреждане на спор при ремонти, без да се притеснявате от рекет и заплахи.

Как да изберете услуга по ремонт на покрива?

Когато избираме услуга по ремонт на покрив, трябва предварително да уточним, включени ли са материалите в цената, каква част от сумата отива за труд, какво се предлага в услугата. Само така ще преценим дали предложението ни устройва и можем да му се доверим. За новостите при ремонт на покрива, може да научите ТУК.

Добре е предварително да проучим цените на материалите и да се информирате за тяхното качество и здравина. Също и да сравним оферти на конкурентни фирми, за да може да подберем тази, която пасва най-добре на нашия покрив и джоб. ТУК ще откриете нашите цени.

Винаги покривът ни първо се нуждае от диагностика. Подобно на пациент, който отива при лекар и покривната конструкция трябва да бъде прегледана, за да се уточни къде са проблемите в нея и колко би струвал ремонтът. Лицензирана фирма, каквато сме ние, извършва предварителни огледи, с които да подпомогнем последващия етап на работа.

Това е практика, тъй като никога не е ясно, само по описание на клиента, колко е сериозен проблемът и какво трябва да се направи по ремонта, за да се отстрани теч, разместване на керемиди, пробит улук или друга неизправност.

Виж още:  Кога да обърнем специално внимание на покрива

След разговор по телефона или оглед на място, се уточнява цена, която е ориентир за двете страни по сделката за ремонт.  С легална фирма с натрупани години дейност в бранша, каквато е нашата, може да договорите и частичен ремонт на покрива си, според вашите нужди.

Какво предлагаме ние от Нова Билд?

Нашата дейност започва от разговора с клиента. Уточняваме възможностите за оглед и оценка на покрива и пристъпваме към действие. Огледът на вашия покрив ще бъде извършен напълно безплатно, след заявка по телефона.
 

От правилната оценка на носещата конструкция, покривните и крепежните елементи, зависи здравината на последващия ремонт.

Ние сме фирма с над 20-годишен опит в ремонтите на покриви, затова може да ни се доверите. Качествената ни работа ще Ви спести време, нерви и допълнителни разходи, като накрая сте доволни от свършената работа, с надежден покрив и гаранция, максимално защитен от природни бедствия и пожари.

Ние използваме качествени материали, които могат да допринесат за здравината и оптималното използване на всеки един покрив. От съществена важност е да се уточни наклонът на покрива, за да се избере най-подходящата покривна настилка. Използването на битумни керемиди за покритие, се препоръчва при покриви с наклон не по-голям от 90 градуса.

Покритието от каменни плочи е подходящо при наклони до 60 градуса на покривите. Бетонните и керамични керемиди са добър избор, когато покривът ви е с наклон до 50 градуса и поставянето на хидроизолация на рула е професионалното решение, ако покривът е с не повече от 15-градусов наклон!

Пълният набор от услуги, които предлагаме, може да откриете ТУК.

Вашият коментар