3 стъпки как да подготвите ремонта на покрива

3 стъпки как да подготвите ремонта на покрива

Покривът на една сграда е подложен на всякакви метеорологични промени и екстремни условия. Това го прави износоустойчив и ето, че вече имате предпоставка за поредния появил се теч. Експерти алармират да проверявате редовно състоянието на покрива след зимния период или дъждове, които са основните причинители за проблемите по покривните конструкция. Първата ни реакция е да потърсим фирма за да направи анализ на щетите. От това какво е състоянието на покрива и сложността за извършване на ремонта зависи и каква цена ще трябва да заплатим. 

цена за ремонт на покриви

Подготовката на покрива за ремонтните работи се извършва от специалистите. Задължително е да се има предвид какъв е самия покрив, каква е неговата конструкция и с какви материали ще се работи. Много от фирмите, които извършват такива дейности правят безплатен оглед и след това могат да предложат най-ниска цена за ремонт на покриви. Въпросът обаче е не само в цената, а също така и в качеството  на работата. За да сте сигурни в това, че плащате за качествена услуга поискайте от фирмата да опише стъпките при извършване на ремонта. Тъй като преди самото отстраняване на повредата е важно наистина да се направи правилна подготовка. Тук се имат предвид почистването и отстраняването на засегнатите части, както и поставянето на уплътнители, които да не позволят да се образуват последващи течове. Едва след като е направена подготвителната част се пристъпва към подмяната на керемиди или други покривни материали.

Доверявайте се на опитни и доказани фирми, които разполагат с екип от професионалисти. Цената, която ще заплатите за ремонта трябва да е въз основа на това дали надеждно са извършени съответните етапи от ремонта и дали фирмата изпълнител предлага гаранция за своята работа. И запомнете! Понякога евтиния ремонт може да се окаже доста скъп. Затова не подценявайте избора на фирма,която да подготви покрива, да отстрани старите и износени материали ида постави такива, които да гарантират качествено и сигурен ремонт.

Виж още:  Видове керемиди за ремонт на покриви