Как да ремонтираме течащ покрив

Как да ремонтираме течащ покрив

Случи ли веднъж покрива да протече е задължително веднага да вземете спешни мерки. За да се установи проблема първо се прави оглед на конструкцията. А самият ремонт зависи от няколко фактора – вида на керемидите, наклона на покрива и степента на „повредата“, която е причина за теча. Българинът преди години не разчиташе на майстори, а сам се заемаше с поправката на течащия покрив. Но с развитието на сектора строителство вече има достатъчно бригади и фирми, които извършват професионален ремонт на течащи покриви. Именно поради това не е нужно съвременния човек да разбира от всичко, при положение, че си има хора, които ще извършат това компетентно и сигурно.

Виж още:  Кога да обърнем специално внимание на покрива

ремонт на течащ покрив

След като е установена причината за теча и от къде идва следва да се извърши строително –ремонтна дейност. Поправката може да се състои в подмяна на счупена или не добре уплътнена керемида ако става въпрос за покрив от керамични керемиди или пък частична подмяна на повредените листи от битумна или метални керемиди. В зависимост от това какъв е покрива и каква е неговата конструкция на място експертите по отстраняването на течове правят преценка как да се действа. Няма никакъв начин без оглед да постави каква е диагнозата и колко би струвало като финансови разходи.

Затова още при първите симптоми и дори минимален теч е време да вземете марки за неговото отстраняване. Веднъж протекъл покрива може да нанесе доста щети и ако отлагате във времето неговата поправка то безспорно и разходите за ремонта ще набъбват и ставата доста неприятни. И още нещо много важно при ремонт на течащи покриви – винаги изисквайте гаранция за свършената работа. Фирмите, които държат на своя професионализъм и компетентност никога няма да извършат ремонт без това да бъде подплатено със съответната гаранция. За да няма изненади и да се насладите на уютен и сух дом се доверете на Нова Билд – специалистите по ремонт на течащи покриви.