Монтаж на битумни керемиди

Монтаж на битумни керемиди от Нова Билд

монтаж на битумни керемиди

Монтаж на битумни керемиди е услуга, която Нова Билд предлага на всички свои потребители. Битумните керемиди днес имат широк спектър на приложение и смело може да се каже, че са толкова популярни в използването си, както стандартните керемиди! Важно е още в самото начало да се изясни, че при определени метеорологични условия битумните керемиди, значително превъзхождат класическите керамични керемиди. Обикновено се монтират на строго специфични по качествата им покривни конструкции. За зимни условия на обилен снеговалеж в комбинация с ниски температури не са най-ефикасното решение за покрива, но са значително по-добрата защита и избор при силни ветрове и обилни количества дъжд! 

Монтаж на битумни керемиди – кога е добре да се използва и при какви покриви?

Бързаме да ви кажем, че при монтажа на този тип хидроизолация за покриви – наклонът е изключително важен!!! От наклона, под който битумните керемиди ще бъдат положени, зависи и добрата защита на покрива, предпазването му от течове и влага. Специалистите споделят, че монтажа на битумните керемиди е добре да се прави на покриви с наклон най-малко от 15 градуса. От друга страна, обаче този наклон не бива да бъде по-голям от 80 градуса. Така погледнато идеалните покриви за полагането на този род керемиди са плоските и полегатите скатни покриви. От наклона зависи, как водата ще се стече по покрива и дали ще се отведе на безопасно разстояние от повърхността на самата сграда.

Пластините на битумните керемиди се застъпват една до друга. Ако наклона е изцяло плосък, то при силен дъжд в комбинация с вятър – водата може да проникне под пластините и да увреди покривната конструкция с времето. Монтаж на битумни керемиди е необходимо да се прави само и единствено от професионалисти. Тези хидроизолационни пластини могат да бъдат подменяни при нужда, но отново само от професионалисти запознати с тази подмяна. 

Ако си мислите, че сами можете да повдигнете една повредена битумна керемида от покрива си и да я замените успешно с друга – грешите! При процеса на подмяната трябва да бъдат повдигнати и околните битумни керемиди, така че ремонта да бъде ефективен. Битумните керемиди не се разместват, противно на редица митове по въпроса – те са здраво закрепени една с друга и вятърът не ги повдига, ако са монтирани професионално. Добре е на всеки 10 години поне да се извършва подмяна и монтаж на битумни керемиди наново! Изберете качество за покрива си днес и заложете на монтаж на битумни керемиди от Нова Билд!

Най-качествените услуги на най-добри цени!