Ремонт на покриви в София

Ремонт на покриви в София

На пазара се предлагат множество керемиди – керамични, битумни, метални, полимерни и други. На ока се наложи да направите ремонт на покрива на жилищната кооперация в София то е добре да следвате няколко простички правила. Разбира се, няма никакво съмнение, че вида на покрива и това от какъв ремонт се нуждае ще определят дали да използвате същите, които в момента са поставени на покрива или ще ги замените изцяло с нова конструкция и друг тип керемиди. И ето, че следва да направите консултация с експерт по ремонт на покриви в София. Задължително е да се направи оглед на място. Само така може да се прецени дали покривът има нужда от цялостен ремонт или от частичен.

Виж още:  Кога да обърнем специално внимание на покрива

ремонтираме покриви в софия

Старите кооперации в столицата са строени и покривани с керамични керемиди. Преди петнадесетина години започнаха масово да навлизат битумните, а наскоро доста висока популярност и интерес има към металните керемиди. Въпрос на финансови възможности и преценка на фирмата изпълнител на ремонта е кой ще бъда най-удачния и ефективен вариант. Естествено много зависи от конструкцията и вида на самия покрив.

За стандартни покриви можете да заложите на олекотените конструкции на металните керемиди. Те са доста практични и са с издръжливост поне петнадесет години в най-лошия случай. Наклона при този вид керемиди трябва да е около 20%, което да спомогне на натрупания сняг да се плъзга и да не натрупва по повърхността им. Техният недостатък е, че при дъжд са по-шумни от останалите и ако живеете на последния етаж в кооперацията в София със сигурност ще чувате почукването на копките по ламарината.

Какви керемиди ще изберете за ремонта на покрива си има и своя финансова гледна точка. Ако имате възможност за цялостен ремонт то е най-добре да подмените цялата покривна система. Ако пък парите са ограничени и се налага частичен ремонт за отстраняване на теч то с пренареждане на старите керамични керемиди и подмяната на повредените със сигурност ще закърпите положението за известно време.

Виж още:  Как да ремонтираме течащ покрив