Ремонт на покриви

Нова Билд ремонтира покриви в София и цялата страна

ремонт на покриви

Ремонт на покриви – как се прави ремонт на покриви и какво е нужно да знаем за него?

Ремонт на покриви е строителна услуга, която е доста комплексна по своята същност. Тя включва широк спектър от дейности, благодарение на които домът ви остава защитен и сигурен, пред капризите на времето. Когато имате нужда от ремонтиране на вече остарелия си покрив, добре е да се замислите, коя фирма за ремонт на покриви ще наемете – понеже вземането на правилно решение, ще гарантира до голяма степен успешния и професионално направен ремонт! За да ви помогнем в тази насока, ще ви споделим малко повече за цялостното и професионално ремонтиране на покриви, какви са стъпките които трябва да се извършат и защо е добре да изберете Нова Билд за вашият професионално направен ремонт на покрива!?

Какво да правим, когато покривът ни протече, а ние не знаем каква е причината?

Много често, точно когато настъпва пролетта и валежите станат ежедневие – забелязваме че покривът ни тече, улуците са изгнили и определено е време да направим нещо по този въпрос! Започваме да търсим фирма за ремонт на покриви, но не знаем какви да са правилните критерии, по които да я изберем. Когато изпаднете в подобна ситуация е много важно добре да проучите пазара и възможностите, които той ви предлага.

Професионалните фирми предлагащи тази услуга обикновено няма да се затруднят да ви разяснят – какъв е видът на вашият покрив и конструкцията му? Тоест правилната оценка на строителните и технически качества на вашата покривна конструкция и покритието й – ще ви спести доста средства за материали и ремонта ще бъде направен качествено!

Какво е важно да се оцени, когато преценяваме строително-технологичните характеристики на един покрив?

Три важни компонента на строително-техническите характеристики на покрива, трябва да бъдат оценени, при ремонт на покриви. Това са: здравина на носещата конструкция, обективните възможности за ремонтиране на покривната конструкция и минимален разход на материали, които да бъдат задължително качествени. Относно здравината на покрива, тя се определя както от носещата му конструкция, обикновено гредореда, така и от покривните и крепежни елементи за защита от положените изолации и прочие.

Винаги фирмата за ремонт на покриви, която избирате трябва да ви предложи възможно най-леката, съвременна и ефикасна методология за ремонта. Ако изберете професионалните услуги на Нова Билд, то разходът на материали, на време и труд ще бъде значително намален, понеже работим на изключително професионално ниво.

За добрият ремонт на покриви е важно максималната им осигуреност срещу стихии, като пожари, земетресения и дори наводнения. Професионалните фирми за ремонтиране на покривни конструкции предлагат на клиентите си покривни конструкции с висока степен на огнеупорна устойчивост. Освен конструктивната и експлоатационна страна на ремонта на вашият покрив – добре е да се замислите и за неговият добър външен вид и дизайн.

Тук става въпрос най-вече за покривните материали, които фирмата ремонтираща покрива ви ще използва. Важно е да ви предложат добър цвят и форма на покривните материали, били те керемиди или не. По този начин вашият дом няма да загуби от архитектурната си идентичност и освен функционален, ремонт на покриви за вас ще бъде и естетически!

Безценни съвети за оценка на щетите по покрива, подходящото време за ремонт, качествените покрития за ремонт на покриви!

Повечето стопани на домове разбират, че покривът им тече, когато вече щетите по него са сравнително големи. Добре е всяка пролет да се качвате на таванските си помещения и да правите оглед за течове. Важно е, къде е течът? Дали около комина на покрива, около капандурата му, по отдушници или разместени керемиди са проблема. В голяма част от случаите стопаните не могат да установят мястото на теча и проблема за възникването му.

Затова е добре да помислите дали скоро сте ремонтирали покрива си и ако не да се свържете с професионална фирма, която би трябвало да ви предложи оглед на място и чак тогава да ви даде експертната си оценка за ремонт на покриви, нужните действия и времето, което този ремонт ще отнеме.

Важно в процеса по огледа да се установи покритието на покривната конструкция – дали е от битумни или керамични керемиди, има ли хидроизолация или не? Нова Билд ще изготвят за вас експертна оценка на покрива ви, след като са огледали неговото състояние на място. Ще ви предложат надеждни методи за ремонт на покриви, с най-качествени материали и в добри срокове за изпълнение. 

Професионалистите на фирмата ще ви предложат да изберете по-качествени материали за ремонт на покрива си, понеже те са по-дълготрайни – не ремонтирате всеки ден покрива си все пак! По-евтините материали имат значително по-ниско качество и затова ако ги използвате, скоро ще ви се наложи да ремонтирате повторен теч. 

Кога е времето за ремонт на покриви?

Правилният отговор е при задържало се сухо време! Здравия и функционален покрив на сградата определя и цялостната и здравина. Ако покривът ви е в лошо състояние и не му обърнете внимание, това би довело в последствие до разрушаването конструкцията на цялата ви сграда.

Ремонта на покриви при сухо време дава възможност да се разкрие цялата конструкция, да се подновят носещи елементи, ако е нужно, да се постави добра хидроизолация и да се положат покривните елементи заедно със системата от улуци, ако и тя е за подмяна.

Качествените покрития, при ремонт на покриви се определят главно от неговият наклон! Можете да използвате битумни керемиди за покритие, при покриви с наклон не по-голям от 90 градуса. Покритието от каменни плочи е добре направено, при наклони до 60 градуса на покривите. Бетонните и керамични керемиди са рентабилното покритие, когато покривът ви е с наклон до 50 градуса и поставянето на хидроизолация на рула е професионалното решение, ако покривът е с не повече от 15 градусов наклон!

В заключение на всичко казано дотук може да се каже, че ремонт на покриви е много важен и не бива да се пренебрегва или извършва с лека ръка. Не чакайте покривът ви да протече, а се свържете с професионалния екип на Нова Билд още днес и осигурете на семейството и домът си сигурен и професионален ремонт на покриви!

Най-качествените услуги на най-добри цени!