Съвети за поправка на течащ керемиден покрив

Съвети за поправка на течащ керемиден покрив

Едни от най-често срещаните покриви у нас са направени с керамични керемиди. Независимо от това, че те са най-лесни за поддръжка е важно да имате предвид, че има определени правила и съвети, които е добре да спазвате, ако решите сами да отстраните счупена керемида или образувал се теч.  В зависимост от характеристиката и спецификата на самия покрив е препоръчително да наемете група по ремонт на покриви. Професионалистите много бързо ще се справят със задачата да подменят течащите керемиди и да подсилят уплътняването им.  С годините несъмнено е нормално керамичните керемидени покриви да се нуждаят от козметични поправки. Дори една разместена или пукната керемида може да е причината за теч в помещенията. Затова е важно навреме да предприемете мерки за да бъде извършен належащия ремонт.

Виж още:  Как да ремонтираме течащ покрив

керемиден покрив

Най-добре е да потърсите професионален майстор, тъй като не винаги проблема е видим с просто око. Важно е при ремонта да се извърши много добро уплътняване на подменените керемиди. Ако старите са деформирани  изкривени от силното слънцегреене или от ниските температури през зимата могат да се превърнат в причината, която да е предизвикала теча. Тяхната смяна с нови и сигурното им уплътняване с покривен цимент или друга алтернативна смес може ще предотврати по нататъшните течове при проливен дъжд и снеготопене. Доста ценна информация, която е добре да знаете е, че този вид керемиди е желателно да се ремонтират при по-високи температури. Така ефекта от ремонта е много по-надежден. 

Не отнемат много време подмяната на течащите счупени керемиди ако са единични бройки или на по-малък участък. Но ако проблема е сериозен и има нужда от по-обстоен ремонт е добре да помислите за цялостна подмяна и ремонт на покрива. Това удоволствие никак не е евтино, но пък за сметка на това ще си гарантирате отстраняване на множеството течове по стените и таваните в къщата. За качествено отстраняване на всякакви проблеми с покривните конструкции се свържете с Нова Билд.