Видове керемиди за ремонт на покриви

Видове керемиди за ремонт на покриви

Колкото и качествено да е направен покрива Ви в даден момент неговия ремонт се оказва неизбежен. Ако момента е настъпил то първото, което трябва да направите  е да уточните модела и вида на керемидите, които са използвани за направата на покрива на дома ви. Не е нужно да си строител за да знаеш, че керемидите биват различни модели и ако покрива е покрит с керамични, то следва и ремонта да бъде извършен с такива. Обикновено този вид керемиди се считат за най-традиционните и когато има някакъв теч или нарушено уплътнение между тях се изисква пренареждане на керемиди и тяхната правилна подредба, за да отстранят повредените и заменят с нови. Може би над 50% от къщите в страната са с керамични покриви. Техните предимства са в това, че са доста издръжливи и ако навреме успеете да направите ремонта то определено той няма да изисква прекалено много средства.

Виж още:  Качествен ремонт на покриви в София от Нова Билд

Друг също популярен вид керемиди са така наречените цигли. Те са изработени от пясък, цимент, вода и оцветители, които им придават различни тоналности. Те много наподобяват класическата керамична керемида и при тях също лесно се прави всякакъв ремонт отново с помощна на пренареждане и подмяна. Циглите и керамичните покривни системи се използват за стандартни четирискатни или трискатни покриви, при които наклона е около 20%.

керемиди за ремонт на покриви

Днес в съвременното строителство се използват най-много битумните керемиди. На практика те са много лесни за монтиране и със сравнително достъпна цена. Най-голямото им предимство е ,че са гъвкави решения за покриви със сложни геометрични форми. Но в зависимост от структурния си характер не винаги са толкова дълготрайни, колкото ни убеждават производителите им. Не на последно място ще акцентираме върху металните керемиди, като вид, който напоследък придоби висока популярност и у нас. Те са практични за покриви с различен наклон и са идеално средство за покриване на къщи в планинските райони, тъй като самата им повърхност не задържа снега. Ако ви предстои частичен или цялостен ремонт на покрив изберете керемиди, които отговарят на вашата покривна система.