Влагоизолация на подземни гаражи

Изолирайте от влагата Вашите подземни гаражи

Влагоизолация на подземни гаражи се налага, за да осигурим на паркиралите в тях автомобили сигурен и безпроблемен престой. Често у нас процедурата по влагоизолиране на подземните гаражи, мазетата, приземните помещения и прочие се пропуска. Това пречи на добрата им последваща експлоатация и води до появата на главоболия, като появата на влага и мухъл, наводняването на помещенията и все неприятни неща от този сорт!

При повишаване нивото на подпочвените води и завишаване нивата на дъждовните води стичащи се под земята – наводнението на един подземен гараж е гарантирано, ако той няма качествена влагоизолация. Това ще се отрази в много неприятни последствия за колите паркирани в него и не бива да се случва в 21 век! Нова Билд ви предлага качествена услуга по влагоизолация на подземни гаражи, за да осигурите добрата експлоатация на тези обществени съоръжения!

Влагоизолация на подземни гаражи – какви са добрите решения и по какво разпознаваме качествената влагоизолация?

Когато един подземен гараж се проектира и в последствие строителството му се изпълнява – трябва да се помисли и за надеждна влагоизолационна система, която ще го запази сух в бъдеще. Полагането на качествена хидроизолация става, както на вътрешно-гаражно така и на външно-гаражно ниво! Необходимо е избраните изолационни материали да отговарят на стандартите за висока устойчивост на натиск от страна на подпочвените води и земните маси. Професионалистите в бранша са наясно, че хидроизолация на подземни гаражи се прави много по-сложно и трудно от тази на покривите. 

Качеството на влагоизолация на подземни гаражи много зависи от използваните хидроизолационни материали, но и от качеството на бетонната замазка под тях! Ако бетонната замазка има рехава консистенция, рони се и якостта и не е висока – трябва да се положи още един слой с циментова смес, която да е с подобаващи характеристики на опън и якост. Повърхността на замазката трябва да е по-гладка и от стъкло, за да може отгоре ефективно да се положат хидроизолационни материали, като битумни мушами, самозалепваща се бетонна хидроизолация, бентонитова изолация и други. 

Важно е още мембраната за влагоизолация на подземни гаражи да бъде избрана качествено, както и да се обърне внимание на запълването на фугите с ленти от PVC. Доверете се на Нова Билд още днес и ще получите безупречна професионална влагоизолация на подземни гаражи!

Най-качествените услуги на най-добри цени!