Хидроизолация на басейни

Хидроизолация на басейни от Нова Билд

Хидроизолация на басейни е услуга, която се налага на клиентите имащи басейни и искащи дългосрочната им и ефективна употреба. За такъв вид изолация трябва да се помисли още преди бетона на самият басейн да бъде излят и запечатан.  Именно добавянето на разнообразни добавки към самата бетонна смес, позволява нейната якост, здравина, плътността към водата и предотвратяването на пукнатини в последствие – да бъдат максимални! Така например специалистите занимаващи се с хидроизолация на басейни много добре знаят, какви добавки е нужно да сложат към бетонната смес, за да увеличат пластичността й и устойчивостта към водата. 

Нова Билд ви предлага професионална услуга по изолация на вашите басейни, за да може тяхната експлоатация да бъде дълга и ефикасна, без да се рушат и да променят външните си качества, както и експлоатационните си такива.

Хидроизолация на басейни – как се прави и с какви материали?

Освен споменатите добавки преди малко към бетонната смес, за изолацията на басейните, може да се използват и Микро армиращи елементи от рода на полипропилените  под формата на влакна. Тези влакна значително намаляват образуването на пукнатини по повърхностната структура на басейна, неговата не пропускливост е завишена, както и якостта на самото бетонно покривало. Като цяло влакната от полипропилен значително усилват спойката между армировката на басейна и излетия бетон. 

Професионалния екип на Нова Билд хидроизолира качествено басейните ви. Новите басейни, които се изграждат трябва първо да се излее бетона по дъната, а след това и по стените. Именно работната фуга, която се получава между стените и дъното – трябва да се хидроизолира много добре. С какво е добре да се направи това?

Хидроизолация на басейни за свързващите фуги между стените и пода е най-добре да се прави с помощта на ленти изолиращи влагата и водата. Те имат усилени крила, като по този начин по-добре се захващат за пласта бетон или кофража на басейна. Когато басейните са вече изградени се налага хидроизолация на стените и пода им преди полагането на облицовката! Това става със смес на циментова основа, която има идеална кохезия, както за позитивно така и за негативно налягане. Може да се ползва и слой замазка, която е не по-дебела от 3 см! 

Завършващият слой за хидроизолация на басейни е добре да бъде от епоксидно покритие, което се състой от два компонента и защитава басейна от водното налягане и механичните въздействия върху него. Доверете се на Нова Билд за качественото хидроизолиране на вашите басейни още днес! 

Най-качествените услуги на най-добри цени!