Хидроизолация на подложен бетон

Хидроизолация на подложен бетон

Хидроизолация на подложен бетон от Нова Билд

Хидроизолация на подложен бетон се налага за всички типове сгради независимо от тяхното приложение. Когато хидроизолацията на подложения бетон е направена некачествено, това несъмнено оказва негативно влияние върху конструкцията и характеристиките на сградата. Изолацията на подложен бетон от влиянията на водите и влагата в почвата е задължителна и по този въпрос спор не може и да има! 

В най-голяма степен хидроизолацията на подложения бетон има значение, когато сградите се намират в райони с нива на подпочвените води, означени като високи. Именно професионално направената хидроизолация на бетона запазва основите от рушене и загуба на ефективност. За качествено извършената хидроизолация на вашият подложен бетон може да се доверите напълно на Нова Билд, защото те имат безкомпромисни специалисти в това отношение!

Хидроизолация на подложен бетон – как се прави, възможните проблеми които могат да се появят!?

Трябва да разграничим изолацията от вода на подложеният бетон на две части – едната е външна, а другата вътрешна. Външната изолация на подложеният бетон се прави непосредствено до подпочвените и дъждовни води – тоест от страната където са те! Вътрешната изолация на подложения бетон се прави, когато вече влагата от водата е проникнала в основите на сградата и е нужно да се постави бариера, която да я спре и изолира добре! 

Специалистите споделят мнението, че външната изолация на подложения бетон е тази, която е по-ефективната и напълно предпазва сградите от деформация и рушене на основите. Вътрешната е по-скоро с цел извършването на ремонтиращи дейности, когато се цели укрепването на една сграда и удължаване срока й на експлоатация. 

Защо хидроизолация на подложен бетон е задължителна и ако не я направите до какво може да доведе?

Когато вашата сграда няма изолация от водата и влагата на ниво подложен бетон – те могат да проникнат дълбоко в основите на тази сграда и най-вече на основната и плоча. С времето бетонната структура бива разрушена, а кофража на сградата е следващият по ред за унищожаване. Така цялостната конструкция на зданието ви е под заплаха от рухване във времето! 

Когато водата и влагата от земята, защото не сте изолирали подложеният си бетон, пропият в плочата – те започват да се разпространяват и във вертикалните стени. Това се случва най-напред на ниво приземни етажи. Имаме разрушена и подпухнала мазилка, отлепяща се на места. Появяват се мухъл, влага и лоша миризма.   Хидроизолация на подложен бетон трябва да се направи веднага след декофражирането на основата. 

Изберете опцията за дългосрочно и безпрепятствено използване на вашите сгради – изберете услугата за хидроизолация на подложен бетон от Нова Билд!

Най-качествените услуги на най-добри цени!