Хидроизолация на подложен бетон

Хидроизолация на подложен бетон от Нова Билд

Хидроизолация на подложен бетон се налага за всички типове сгради независимо от тяхното приложение. Когато хидроизолацията на подложения бетон е направена некачествено, това несъмнено оказва негативно влияние върху конструкцията и характеристиките на сградата. Изолацията на подложен бетон от влиянията на водите и влагата в почвата е задължителна и по този въпрос спор не може и да има! 

В най-голяма степен хидроизолацията на подложения бетон има значение, когато сградите се намират в райони с нива на подпочвените води, означени като високи. Именно професионално направената хидроизолация на бетона запазва основите от рушене и загуба на ефективност. За качествено извършената хидроизолация на вашият подложен бетон може да се доверите напълно на Нова Билд, защото те имат безкомпромисни специалисти в това отношение!

Хидроизолация на подложен бетон – как се прави, възможните проблеми които могат да се появят!?

Трябва да разграничим изолацията от вода на подложеният бетон на две части – едната е външна, а другата вътрешна. Външната изолация на подложеният бетон се прави непосредствено до подпочвените и дъждовни води – тоест от страната където са те! Вътрешната изолация на подложения бетон се прави, когато вече влагата от водата е проникнала в основите на сградата и е нужно да се постави бариера, която да я спре и изолира добре! 

Специалистите споделят мнението, че външната изолация на подложения бетон е тази, която е по-ефективната и напълно предпазва сградите от деформация и рушене на основите. Вътрешната е по-скоро с цел извършването на ремонтиращи дейности, когато се цели укрепването на една сграда и удължаване срока й на експлоатация. 

Защо хидроизолация на подложен бетон е задължителна и ако не я направите до какво може да доведе?

Когато вашата сграда няма изолация от водата и влагата на ниво подложен бетон – те могат да проникнат дълбоко в основите на тази сграда и най-вече на основната и плоча. С времето бетонната структура бива разрушена, а кофража на сградата е следващият по ред за унищожаване. Така цялостната конструкция на зданието ви е под заплаха от рухване във времето! 

Когато водата и влагата от земята, защото не сте изолирали подложеният си бетон, пропият в плочата – те започват да се разпространяват и във вертикалните стени. Това се случва най-напред на ниво приземни етажи. Имаме разрушена и подпухнала мазилка, отлепяща се на места. Появяват се мухъл, влага и лоша миризма.   Хидроизолация на подложен бетон трябва да се направи веднага след декофражирането на основата. 

Изберете опцията за дългосрочно и безпрепятствено използване на вашите сгради – изберете услугата за хидроизолация на подложен бетон от Нова Билд!

Най-качествените услуги на най-добри цени!