Хидроизолация на вертикални стени

Хидроизолация на вертикални стени от Нови Билд

Хидроизолация на вертикални стени е услуга, която се прилага за изолацията на малки, големи и средни по обем и мащаби сгради. За изолацията от влага и вода на вертикалните стени е важно да се намери слабото място на сградата. Обикновено приземните вертикални стени  имат склонността да пропускат влага най-вече! От там идват проблемите с високата влажност и мухъла, както и с неприятните миризми, разбира се. 

Ако се чудите дали вашите стени са добре изолирани срещу влагата? То петната по мазилката им и потъмняването й е най-голямото доказателство, че влагата се просмуква в тях! Нова Билд са фирма предлагаща ви рентабилна услуга по хидроизолация на вашите вертикални стени – само направена от професионалисти и с най-качествени средства за изолация на влагата и водата.

Хидроизолация на вертикални стени – кога се налага, как се прави и с какви материали?

Когато една сграда се проектира и изгражда, трябва добре да се изолират основите й, както и вертикалните стени вкопани в почвата. Хидроизолацията на стените ориентирани по вертикала се прави и външно, и вътрешно! За обществените здания и най-вече за големите жилищни блокове, външната хидроизолация на вкопаните стени е задължителна. Изолацията се поставя веднага, след като кофража се махне от бетонната подложка и така влагоизолацията е най-ефективна. 

По въпроса за вътрешната хидроизолация на вертикалните стени в приземията – тя не е задължителна, но е наложителна, ако искате да запазите доброто състояние на мазилката в тези помещения и да можете да ги експлоатирате разбира се. Нова Билд ви препоръчват да хидроизолирате вертикалните си стени, както външно така и вътрешно, за да запазите основите и конструкцията на сградите си!

Хидроизолация на вертикални стени се налага задължително, когато приземните етажи на сградите са използвани, като гаражи под земята, мазета, жилищни пространства в самостоятелните къщи, магазини, арт ателиета или работилници. Как се хидроизолират вертикалните стени? Винаги се прави първо външната изолация на вертикални стени и после вътрешната, за да е ефикасна! Първо се подготвят основите, полага се избраната изолация и накрая се прави запечатката й. Подготовката на основата включва полагането на слой битумен грунд, който изсъхва и над него се полагат поне 2 слоя мембранна хидроизолация посредством студено или топло лепене. 

Финализирането на хидроизолация на вертикални стени се прави с полагане на финален слой тънка замазка с компоненти за заздравяване и еластичност на положената мембрана и бетона. Изберете Нова Билд за вашата професионално направена хидроизолация на вертикални стени и запазете целостта на сградите си, като ги предпазите от мухъл, влага и миризми! 

Най-качествените услуги на най-добри цени!