Пренареждане на керемиди

Пренаредете керемидите с Нова Билд

Пренареждане на керемиди е една от най-често практикуваните услуги по ремонт на покриви! Това е услуга, която е добре да използвате редовно, поне веднъж на няколко години, за да гарантирате по-дългия живот на вашият покрив и да го предпазите от сериозни повреди в конструкцията, както и последващи ремонти за отстраняването им.

Нова Билд ви предлага изключително качествено пренареждане на керемиди, за да не протече покривът ви, да запазите конструкцията му от влиянията на околната среда. Покривът на една сграда е много важна част от нея и като такава е нужно да се поддържа добре. Добре поддържания покрив защитава къщата ви от вятъра, от дъжда и снега, както от природни бедствия, като пожарите например. 

С годините дори новият покрив променя добрите си характеристики под влиянието на силното слънце, на обилния сняг, постоянните ветрове и дъждове. За да го освежите, да подобрите функциите му и да запазите конструкцията на цялата сграда от увреждане – възползвайте се от пренареждане на керемиди!

Пренареждане на керемиди – колко често трябва да се прави, защо и по какъв начин?

Както вече споменахме, пренареждането на керемидите на покрива ви, трябва да се прави периодично! На колко време ще попитате? Добрият вариант е на поне всеки 3 до 4 години, но това е много относително понеже това много зависи от качеството на вашият покрив при изграждането му, от материалите използвани за изграждането му и не на последно място от атмосферните условия на региона, в който живеете. 

Периодичното претърсване на керемидите, както е по-известно пренареждането им сред хората, ще предотврати евентуални течове и прогниване на носещата покривна конструкция!

В самият процес по пренареждане на керемиди се подменят увредените, пукнати или счупени керемиди, с нови такива. За да стане пренареждането добре е нужно всички керемиди да се повдигнат, да се прегледат и пренаредят, да се подредят наново и накрая да се подмажат капаците им. Ако при претърсването на покрива се установи нарушаване целостта на хидроизолацията, на дървената му конструкция дори – нужно е и те да бъдат ремонтирани. 

Трябва да се вземе под внимание, че едно пренареждане на керемиди, може да трае от няколко дни до няколко месеца – всичко зависи, в какво състояние е покривът ви! Затова за тази периодична дейност по ремонт на покриви е добре да се избере сух сезон, като лятото. Така ремонта ще бъде адекватно завършен. Изберете Нова Билд за пренареждане на керемиди на покрива ви и си осигурете дългата му и безпроблемна експлоатация!

Най-качествените услуги на най-добри цени!